EMELIE HUMÖR

Den:2010-07-31 Kl: 23:19:24 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ont i magen, noll komma noll tålamod - jag är på riktigt jävla EMELIE HUMÖR.

Fast trots att jag fortfarande "låter" mitt humör ränna iväg så har jag kommit en bit på vägen. Lite lättare har jag att accptera att viljan inte alltid kommer i första hand. Bravo.. fast det här känns hopplöst. Jag kommer ju ingenstans?!

Från de ena till det andra så är Jesper dagens räddare i nöden. Så härlig :D

BILDER FRÅN STHLM

Den:2010-07-31 Kl: 22:44:52 / Bilder / Kommentarer: 0

Linnea i bilen på väg till Stockholm, trött men glad.


Donken stopp på vägen ner. Gubben med brillor var lagomt glad, likaså de andra vid hans bord. :)


Ute på däck - mycket blåst men ett underverk för huvudvärk och illamående!


Glad Emelie i hytten, med blixten mitt i ansiktet.


Fönster hytt hade vi, härligt!


Mat på Grönan.


IKEA - KÖPT OCH KÖPES

Den:2010-07-31 Kl: 19:11:57 / Inköp & Inredning / Kommentarer: 0
Före vi åkte på båten svängede vi in på ett IKEA som låg i Barkarby, jag fick med mig lite saker därifrån. Små saker endast, eftersom att det bev lite hastigt. Jag tänkte visa en del utav dem;

LYKTA Bordslampa lila Höjd: 24.5 cm Fotdiameter: 15 cm Skärmdiameter: 14 cm Sladdlängd: 2.0 m
Lampan Lykta fick följa med mig hem, precis som på bilden var min lila. Till en början när jag köpte den kändes den endast ful och anorlunda på fel sätt, men nu när den är på plats (på sängbordet) så är den hur fin som helst och min nya favorit!




KLAVSTA Skärm blandade färger Diameter: 23 cm Höjd: 24 cm
En rosa Klavsta lampskärm har fått tagit plats på min vita byrå, istället för den rutiga som inte passade in.


TINDRA LJUV Doftljus i glas lila Höjd: 7 cm Antal i förpackning: 3 styck
Dessa tre ljus doftar ljuvligt och står numera på byrån tillsammans med en vas som jag också köpte.

Ett par lila gardiner ur serien Alvine för ynka 89 kronor blev jag smågalen i så de köpte jag, och har redan sättit upp dem. Rummet är så mycket finare med de nya grejerna. Nu återstår ett nytt sängbord, en ny tvbänk och en vit matta, fluffig sådan.





LUDDE fårskinn  vit
Just denna mattan har jag länge varit sugen på och det är på pricken just en sån här jag vill ha! Dock känns 359 kronor lite väl mycket och en aningen onödigt för en matta som lätt blir ned smutsat. Med lite otur spillar man något som inte går bort och blir väldigt synligt då den är vit.

MOSJÖ Tv-bänk svartbrun Bredd: 90 cm Djup: 40 cm Höjd: 38 cm Max. belastning: 45 kg Max. bildstorlek platt-tv: 42
Denna tvbänken är jag sugen på, dock i vit och det finns inte.. Men det finns ju alltid färg!

BRANÄS Korg  Bredd: 23 cm Djup: 25 cm Höjd: 23 cm
Jag skulle då ha valt tre sådan här lådor på under eller övre hyllan och dvdspelara på den hyllan som blir ledig.

Så ska det handlas lite fler små saker, så som dekoration, en ny klocka och två ramar. Som jag ska anvädan att rama in två bilder som jag fått utav Linnea som hon också har gjort. De är så fina, skulle passa bra som lite avbrytare till allt lila, vita och rosa i mitt rum och så är jag smått förälskad i de numera.

BÖKIGT OCH VARMT

Den:2010-07-28 Kl: 11:41:16 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu är vi hemma igen, vi kom hem igår vi halv ett. Efter en jobbig, bökig och varm dag, men kul. Helt galet vad underbart med lite sol, som det faktiskt var hela tiden igår.. Jag har rätt trött och nyvaken nu, så jag ska hoppa in i en dusch sen skriver och berättar jag om Skara lite bättre senare och visar bilder.

UB, SKARA & SMUTS

Den:2010-07-26 Kl: 19:38:13 / Allmänt / Kommentarer: 0
Inatt fick jag igen som helst sömn, utan jag låg och kollade på Ugly Betty avsnitt istället. Dock blev jag supertrött efter att jag duschat vid tio snåret så det var bara att hoppa i säng, därefter sov jag tills klockan ett.
Sen dess har jag inte gjort allt för mycket, kikat på tv, läst och städat. Vädret är trökigt som bara den, mulet, kallt och blött överallt. Inget som lockar direkt.. Men det har trots det varit en skön dag, denna måndag har rullat på i ett bra tempo. Inte för fort eller långsamt och nu är kvällen här! Mamma är uppe och jobbar, hon skulle hjälpa till med att lägga de gamla. Skulle tro att hon dyker upp här hemma kring 11- 01 igen. Det är värt att göra det då hon får betalt för en hel natt trots att hon inte är där hela natten.. Extra pengar är väl aldrig ovälkomnat?! Pappa, han sover. Så det är bara jag och Linnea uppe. Nea har jag nyss hjälpt att tvätta håret på, annars har hon under kvällen kollat på "UB"  medans jag gjort mat - toast enkelt och gott, samt diskat och dammsugit.. en sväng till. Det är sjukt så smutsigt golv kan bli på så kort tid. Sist men inte minst har jag fått mamma att börja sopsortera, höhö. Vilken tant jag låter som, men städa är kul, tvätta likaså. Ibland!

Nu blir det undan plockning, packning och så på med nattlinne och fortsätta med UB tittandet. Tidig kväll blir det idag, för vi ska nämligen till Skara imorgon. Kul. Tillsammans med faster och huliganerna, lägg märke till att jag inte är ironisk.. Så har jag gått ner i vikt igen. HÄRLIGT! Men först ska systers hår fönas, ett löfte är ett löfte. :-)

OM MIG & OSÄKERHETEN

Den:2010-07-26 Kl: 02:22:42 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
För ett år sen visste jag knappt vem jag själv var, jag gömde mig någonstans bakom ett hårt skal. Som egentligen inte var så där jätte hårt, när pansarvagnar tappert envisas med att försöka komma igenom nöts det där skalet ut - det blir slitet, svagt och ohållbart. Det hände även mig.
Som de allra kristna folket ber till gud och promt flikar in gud så fort de får tillfälle till det, svor jag högt, klagade och bara gnällde. Ingenting var bra för mig, aldrig räckte någon eller något till för mig. När mor min sa det under den tiden även när hon nu påpekar på hur jag har varit, har det kännts alldeles för hårt för att kunna ta till sig. Att acceptera att jag har varit avudsjuk, osäker och rädd har varit svårt. Det är inga ord som klingar vackert och det passar då mindre in i en beskrivning av en person. Det är ord som sänker den som går under denna "termen" och skriker fara samtidigt som de bara gapar av något obeskrivligt, något som sänder ut en känsla som vrider magen ut och in och sårar andra. NU, kan jag acceptera och se tillbaka - stirra sanningen i vit ögat, utan den där ögonbindeln förnekelse.  Jag har varit en jävla satmara som har kunnat muttra bög tillräckligt högt till och om den där killen med åtsittande jeans, tight skjorta, kortklippt hår, stora glasögon och runt gåendes med en handväska på axeln (extremt exempel för långsamt fattande personer). Vilket inte har handlat ett sus om fördomar, för vilken läggning man har och vilket utseende, eller klädstil man själv har, har inget alls att göra med varandra. Det vet jag!
Däremot har det för min del handlat om avudsjuka.. över att han som just släntrade förbi såg helt oberörd ut över vad andra tycker, tänker eller säger om honom. För vem skulle inte vilja ha det så, bara få vara obekymrad?! Då jag själv stog där och bara kände mig misslyckad och var totalt j*vla upptagen med att oroa mig för hur andra såg på mig, gick han bara förbi mig, struntade i mig och fick det att se lätt ut.

Nu idag är jag en aningen blyg och fortfarande lite osäker tjej, något som jag accpeterar och jobbar på. Jag vet att man varken kan vara eller gör allt, något som jag alltid har vetat. Men det är först på senare tid som jag har förstått mening med det där. För det ligger någonting i det. Jag vill ju för tusan inte vara allt, det skulle innebära världens snällaste, mest omtyckta, populäraste, gulligaste men också mördare, elak, falsk och en hel del mer.. Vilket jag absolut inte under några som helst omständigheter vill vara. Sen är det ju en viss skillnad på vad man vill och vad verkligehten innebär. Då syftar jag först och främst på mig själv, för jag vet att jag kan vara elak, otroligt t.o.m. Därmed mitt hettsiga humör som har en tendes att brusa upp med en storstyrka. Men alla har vi våra skavanker, utsida som insida. Och om man nu inte är riktigt "fixad" inom sig borde man kanske lägga ner mer enrgi på att bli en bättre människa än sitt yttre! Så tycker iaf jag!
Jag sätter då i alla fall högre värde på en person med ett fint inre än ett till, kanske synes vackert yttre. Fast då är det ju också fråga om vad man tycker är vacker eller inte och vad man värdesätter mest - det är en inviduell fråga, så som de mesta är här i världen, nämligen inviduellt. Det finns inget som heter du är ful eller du är vacker, utan egentligen jag tycker att du är vacker, om nu så är fallet. Det är inget folk brukar säga nu, så vitt jag vet, men kanske något man borde tänka på.. Smaken är som baken och för att en tycker illa om dig brakar inte hela din tillvaro ihop.. om du nu tänker ett steg längre. Men om nu en person gillar dig betyder det inte att alla gör det och där med hela världen svävar på rosa moln, som just du. Det jag menar är att man inte ska haka upp sig på en grej, vare sig att om de är bra eller dåligt utan fokusera sig på bra saker, samtidigt som man kan hantera kritik och annat skit på ett vettigt sätt. Inte bara skaka av sig det. För i grund och botten hamnar nog den skiten i skorna då och samlas tills den står en upp till hakan. KONFRONTERA istället, om inte personen.. dig själv. Så att saker tas i tu med.
Jag tror att det är bättre.

Oj nu kom jag ut på villo vägar. Vad jag ville komma fram till var att jag, nu idag är en ganska självsäker tjej. Istället för att sitta inklämd i ett hörn och inte bli hörd, står jag upp för vad jag är och den jag är likaså mina åsikter. Jag är som jag tidigare nämt envis och kämpar för rättvisa, jag ogillar sådana som gör skilnad på en mäniska och en mäniska. Det är fel! Vi i Sverige har det hur bra som helst, om man nu jämför så borde vi inte gnälla. Men vi har inte ännu gjort oss av hela kastsystemet, bara tagigt bort de fattiga samt allt elände och de orättvisor kring lagarna.
Så känner jag nu, men man ska inte glöma bort att jag är fjorton år och fortfarande utan en viss kunskap om saker. Jag ska tilläga en sak om att jag inte längre "sitter i ett hörn", jag är inte heller så där synlig och känd utav mig. Då jag gärna håller mig till liten grupp med personer som jag gillar, och litar på. Så gillar jag också ensamhet till en viss grad jag behöver också en viss dos av den. Ensamhet är som medicin för den tjuriga sidan av mig. Som vi alla har, om inte synlig, gömd långt inom en själv. Och kanske är den tjurigheten falrigare än den offentliga..?

Jag kan bjuda på mig själv utan att känna mig bortgjord, jag kan öppna käften utan att ångra och ta tillbaka det mesta, jag kan se ut hur jag vill - bara jag själv trivs med det, vara med den jag vill utan att undra vad andra tycker m.m.. Alla är relativt nya egenskaper som erfarenheter och bara så härliga. Livet är så mycket lättare så här. Men än har jag mycket att jobba på, som sagt ingen är perfekt, vilket ingen heller kommer bli. Men man kan alltid bli bättre och det är alltid något!

KALAS-BILDER

Den:2010-07-25 Kl: 19:26:56 / Bilder / Kommentarer: 0

Linneas hår som jag fixadde. Jag fixade även smink samt andra kläder, alltså dem hon hade på bilden. Superfin blev och var hon! :-)


Enligt mig är det här en klockren bild på Linus - han ser ut som en riktig bonde. Håret och just den där "posen". :-D


Farfar, kusin Fabian och Jocke. Man får även en liten hint utav faster, om det nu inte är farmor..


Min fina moster, som gillade smörgåstårtan.


Morfar, Åke och Emma.


Farfar och mamma i bakgrunden.


Pappa öppnar paket.
I present väg så gjorde Niklas en jätte fin grej - en flaska med bilder på pappa och syskonen Persson. Lite svårt att förklara men fint var det. Kanske kommer en bild på den.

SÅ det får duga så länge.

STORSTÄDNING

Den:2010-07-25 Kl: 14:00:48 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag gör nu en paus för mitt städande då jag har varit jätteduktig. Hela mitt rum är nu nämligen städat. Skönt, sen var det inte så mycket som behövdes göras, endast plock och undan plockning så var det klart. Nästan.. dammsugandet återstår, men det fixar man ju på en pisskvart! Och ja, vi befinner oss uppe i lägenheten då vädret inte är det roligaste. Så då passar vi alla, eller jag och mamma åtminstone på att göra lite nytta.
Jag har fått äran(?) att städa Linneas rum och eftersom att hon har gett mig fria händer tänker jag plöja mig igenom lådor, skåp o hela köret. Nu ska det bli städat här inne, bannemig!

Sen ska jag iväg till IKEA inom en snar framtid. Det är ett måste, jag vill nämligen ha en nu lampskärm, en vit och nu lampa till nattduksbordet samt lite annat smått och gott. Sen behövs det nya gardiner och krukor till Linneas rum då hennes rum behöver få en mysigare känsla. Just nu tycker jag att det endast känns väldigt hattigt här inne. Men det ska fixas, enklet och billigt blir det med. Det behöver egentligen aldrig bli dyrt ju. Planerig, hjärna och hjärta behövs och sunt förnuft - så är det kirrat! ;-D

Nej, nu ska jag ägna lite tid till att kika igen IKEAS sida, sen blir det fika och åter städning. Härligt, härligt!

KALAS

Den:2010-07-25 Kl: 00:08:54 / Allmänt / Kommentarer: 0
Om fyra minuter fyller pappa min fyrtio, idag var ju bara själva firandet av släkten men imorgon smäller det. Han fyller karl på riktigt - riktigt "karlakarl".
Det var trevligt med alla här och det blev lite bilder, men just nu är för trött för att fixa fram bilder. Det gör jag imorgon kväll!
Efter att alla åkt begav vi oss iväg till Krylbo för att fira pappa lite även idag, genom att äta ute. Till en början ville jag inte ha, men likt förbannat lyckades jag sno åt mig några tuggor sallad och en fjärdedelsbit pizza. Inte bra.. Men ibland kan det vara nyttigt att unna sig också. Förutom att själva maten var god så var inte stället mycket att hurra för. Det var kalt och jag hade en känsla av att väggar samt golv var smutisga, en konstig känsla. Inte en enda växt och bara ett stort lång bord inne i rummet, med åtta stolar och en tv. Ingen som helst inredning. Det kliade i fingrarna över att få köra igång med städ och lite smått med "inredning", att bara få upp någon blomma i fönstrerna, snyggare tv-bänk, ommöblering på borden - fyra stycken bord med fyra stolar, kanske vore något?! Duk på borden och en blomma även där, skulle ge en ruskigt stor förändring, varken stor eller dyr. Det vore kanske värt att kosta på sig.. jag tycker iaf det!
Tio kronor per person kostade det också för att få sitta och äta där.. helt sjukt, det var ju inte ens fräscht eller snyggt. Dyrt var det också. Men gott och efteråt åkte vi ut och "raggade".
Det är bara något som min underbara familj kan göra. ;-) ♥

NU är Jimmy Persson fyrtio - GRATTIS PAPPA, JAG ÄLSKAR DIG!

SUPERKALLT & SUPERTRÖTT

Den:2010-07-24 Kl: 10:41:50 / Allmänt / Kommentarer: 0
Inatt har jag sovit på övresängen tillsammans med en annan liten kicka. Nämligen lilla Tussan, min lilla bebis. Så mysigt och så gosig va hon! Men nu är jag trött, som tusan, har precis duschat och visst är jag lite piggare.. Men hur överlever man denna dagen tro, med massa släktingar? Jag kommer få kämpa på och hålla fast i det glada humöret. Då det finns människor som jag absolut under inga omständigheter längre gillar, noll komma noll respekt för de - för de förtjänar den inte. Låter hemskt, men det är så sant!
Så är det kallt ute, fast solen skiner, så undrar hur kul det kommr bli att trippa runt i kläning nu. Det är svinkallt!

Mycket bilder ska jag försöka ta eller be mamma att ta, det är vilket som. Bilder ska det bli, och bilder ska jag visa!

ARGBIGGA

Den:2010-07-23 Kl: 22:39:52 / Allmänt / Kommentarer: 0
Landet är nästan klart, äntligen.. fast det riktiga "piffet" återsår innan det kan ge ifrån sig en wow-känsla. Hux flux så blev det en känsla utav skogen i landet, inget som var planerat men lika välkomnat för det. Har både en ormbunke, egengjorda krukor med hönsnät och mossa med ljung och blåbärs ris i vardera, än så länge är det två stycken. Men jag ska knåpa ihop en tredje alldeles strax! Så vill jag gärna ha grus i det sen eller stenar, stora då eller ja, mellan stora. Och sist men inte minst så ska det bara var lerkrukor vilket det inte är nu, men det kommer.

Det där med städning gick så där, jag började med att diska och dammsuga sen gav jag upp. Det är för mycket "hysteri" kring pappas födelsedag, då syftar jag på bak och sådan som bara stökar till. Därför tänker jag dra igång med att städa igen nu efter mamma är klar och jag är klar med min kruka eller tidigt imorgon. För det riktigt kliar i fingrarna på mig.
På tal om pappas födelsedag så var Brodd(s) hit och grattade honom, med present och ljuvlig sång. ;-D Simon såg minst sagt livrädd ut när jag sa ifrån med ett bestämt "NEJ!" eller kanske bara dömande? I vilket fall som helst så håller detta inte längre, jag behöver hjälp. Mina ilskeutbortt ställer faktiskt till det för mig, och folk verkar tro att jag inte har hjärta som andra, utan bara tänker på mig själv när jag stormar fram. Egoist och besserwisser brukar jag få höra av pappa att jag är, som inte alls stämmer. Jag kan bli arg, ja, och blir jag förbannad så är det som om min ilska går på rälls. Alltså i alldeles för hög hastighet för att kunna bromsa ner när man inser att "det ligger en människa på rälset" i det här fallet inse att det bara är onödigt och dumt att även jag ska bete mig barnsligt och dumt. Det blir ju bara fel när jag blir arg. Blir jag arg - riktigt jävla förbannat arg så går det mellan 10 - 25 minuter åt skrik-och gap utbrott sen ytterligare 30 minuter ca till att prata och disskutera kring det jag kom oense med en person om. Sedan 1 till 2 h´s tjurande, sen är det över. alltså tar det inte mer än 3 - 4 h innan allt är över och jag åter igen är världens snällast, tråkigt nog hinner folk där emellan dömma mig bort i tok.
Att börja någon kurs likanden en ART-kurs känns ju lite väl, jag är 14 liksom.. För mig känns det som sista utvägen, så innan vill jag ha någon slags bok som jag kan läsa mig till tips och trix till att kunna undvika dessa utbrott, tjurigheter och massa annat. Detta är ett måste, desto fortare desto bättre!


STÄDDAG

Den:2010-07-23 Kl: 12:32:54 / Allmänt / Kommentarer: 0
Vilket jäkla morgonhumör alltså, som jag har då.. Det är hemskt, mitt humör vissa gånger överhuvudtaget är hemskt. Bättring måste ske, men det är svårt och knepigt. Det får ta den tid det tar!
Nyss har jag plockat lite på rummet och tänkte fortsätta med lite disk och städ här inne innan jag fortsätter med landet jag började med igår. Jag är riktigt tokig - inatt drömde jag om att det växte hur mycket ogräs som helst som jag fick rensa, höhö.. hur kan man dröma något sånnt? Lite inne i "arbetet", kanske.

Innan städning och mycket annat är det morgon kaffet som gäller!

AKTIV TORSDAG

Den:2010-07-22 Kl: 19:25:18 / Allmänt / Kommentarer: 0
Dagarna bara försvinner, tjopp tjop säger det så är dagen över och nästa redan framme. Just nu har jag iaf känslan utav att saker går för fort, dagarna rinner som sanden i timglaset, tokfort! Fast, det är okej, jag hinner med mycket och det är bara att acceptera att denna känslan har bosatt sig i mig och kommer finnas där ett tag.

Smörgårdstårta var det på schemat idag med farmor och det gick fort, kul var det med. Hoppas på att den blir god och bra, vore annars vädligt tråkigt.. Sex stycken böcker fick jag med mig från henne, fem deckare och en för att förbättra självkänslan, skriven av författaren till "Så dumt". Kommer inte ihåg hennes namn just nu, men var det inte Mia eller något liknande? Plus ett par strumpor. Tacktack!
Efter det bar det av till Livsdag, idag igen! Denna gången för att hämta kaffetermosar, men vi fick med oss lite annat också. Vi fyndade med andra ord. Mamma har lovat mig att vi någongång under sommarlovet ska sova där. Jag längtar, det kommer bli supermysigt. Datorn ska med så kan man ju titta på film.
Till det nästan roligaste av allt med "Livsdags turen" var att få prata med Sture och Åsa. Som sett mig och Sandra igår men inte haft en blekaste aning om att det var jag som var ner. Det var länge sedan vi såg och jag har förändrats jättemycket. Båda två tjöt rakt ut att jag var så himla lik Ulrika. Sture, hållde med och påpekade ögonen samt kinderna. Det var kul att höra, för jag tycker att Gika är fin! :-) Stolt Emelie.

Nu efter har jag varit duktig och rensat ur mitt och Nea´s rum, bäddat säng och dammsugit. Så nu är det städatt och fint där inne. SKÖNT! Jag mår dåligt när det är ostädat. Sist men inte minst har jag rensat lite smått i landen, det kommer ju upp ogräs hela tiden. Så tänkte jag springa ut nu och fixa med landet bredvid farstukvisten, lite grand. Så fortsätter jag imorgon, för allt hinner jag inte med idag - "Sommaren med Ernst" och en kanottur ut till bäverhyddan ska också hinnas med.

Just det Vicky och dem har nu bokat kryssning samtidigt som oss, på torsdag alltså. Så vi åker samtidigt. Alltså kan jag vara med Sandra under båtresan och Gröna Lund vistelsen, fan så jävla kul. Jag längtar! ;-D ♥

MATIAS PADIN VARELA

Den:2010-07-22 Kl: 12:09:04 / Bilder / Kommentarer: 0
Det regnar ute - gud så härligt! Så kan ju det fina vädret åter ta plats under morgondagen, ;-D

Sommar med Ernst står och går på tv´n, eller rättare sagt dvd´n det är sommarkänsla för mig och det känns nästan lika bra som höst. Det är svenkst sommarväder och årets svar på sommartorpet rullar. Mysigt. Senare ska jag tydligen till farmor och hjälpa till med smörgårdstårtorna till pappas kallas, eller vad man nu vill kalla det. Fast det blir nog kul, får jag i alla fall hoppas. Jomen, det blir det nog.

Boken som jag hållt på att läsa i tre dagar - Hypnotisören är utläst. Den var kanon, superbra och jag tänker följa denna bokserien. Skulle nog bli en riktigt bra film om man gjorde en film just på denne boken, även de andra om de är lika bra.
Nu tänkte jag börja med att läsa Snabba Cash, jag har funderat på det länge och har till och med uppföljaren Aldrig fucka upp.. Så lite lustigt är det att jag ännu inte tagit mig själv i kragen ännu kring detta, men det känns jobbigt. Typiskt Emelie, lite grand åtminstone, duktig på att krångla till vissa saker.



Joel Kinnaman släng dig i väggen, denna mannen är så mycket "bättre". Helt sjukt snygg. På riktigt. Ärligt. Ikväll blir det Snabba Cash igen, tror jag. Måste se honom. ;-)

TJOPPTJOPP

Den:2010-07-21 Kl: 22:42:53 / Bilder / Kommentarer: 1
Jag har varit superduktig med kameran idag så jag har massor utav bilder från denna dagen. Tänkte visa några utav dem.



KOSSA-MU, jag blev galen och försökte på alla möjliga sätt locka till mig kossorna. Utav framsteg, men denna bilden lyckades jag iaf få. :-)



Inne i stugan slog en doft emot en, doften som jag känner igen så väl.
Mormor, gamla lyckliga minnen tillsammans med morfar och mormor. Svampplockning, blåbär, fiskning, en jädrans massa mer. Så roligt och mysigt!
Jag älskar dig mormor, ♥




Sandra i kohagen efter att ha haft två fästingar på sig, usch. På väg till fiskar stället. Det nappade bra som tusan men likt förbannat så var det bara Sandra som fick en fisk, en aborre. Ganska stort, dock kan jag inte ladda upp fler bilder då det tar sådan tid, men jag får visa fler sen.
Iaf så hann vi fiska i 4h, efter att pappa och Linnea kommit och hämtat oss kikade vi på film - Snabba Cash, bra men lite seg i början, men bra absolut. Käka, skratta, prata, skratta och så en liten kanot tur hann vi med innan hon begav sig hem får exakt en timme sedan. Bäver såg vi på toknära håll vilket resulterade i att jag höll på att börja grina. Numera heter Sandra "sorken", från Nalle phu. ;-D

Nej, nu ska kika lite film - Kick ass.



MAGGIMAGGI

Den:2010-07-21 Kl: 10:48:59 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
Rubriken är Linneas nya smeknamn efter Ricky Sprocket, Maggan eller Maggimaggi som jag också säger! :-)

Nu sitter jag här framför datorn igen och är rätt så chockad. Jag läste nyss på U´s blogg som jag har följt i nästan två är nu, och la märke till den där sidan som hon säkert är omtalad för. Uppfattningen är nu ändrar kring denna och hon må va en bra mamma (vad man förstår utav bloggen) men icke att hon är "riktig" i huvudet. Att sitta och skriva att många tjejer är feta och lata här i Norberg, nu när hon själv kommit igång med träningen och inte heller är tjock, har aldrig varit. Det känns bara barnsligt, omoget och fruktansvärt elakt. Hur tänker människan?! Jag tycker inte att hon har blivit gammal - 19, inte i huvudet heller som hon tror att det är för. Mer att hon inte har mycket bakom pannbenet och helt enkelt är för omogen i sitt tänkande vissa gånger! USCH!

Idag ska vi testa fiskelyckan är det tänkt, och jag hoppas på att det går bra. Vi får se om vi kanske ska åka till Livsdal och fiska. Vore ju mysigt. Kanske ta med lite fika och sånnt.

Jaja jag ska ta mig lite kaffe och slöddra på tv´n medans jag inväntar sms från Sanndra.

VARFÖR SÅ DUM

Den:2010-07-20 Kl: 18:54:33 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jag har nyss kommit hem till lägenheten, ännu en dag.. Från Ellinor är jag hemkommen, ovant det känns att både skriva och prata öppet om det som om det vore världens vanligatse grej - som det en gång i tiden faktsiskt har varit! Jag hoppas på att jag inom en snar framtiden kan få tillbaka den där tajta kontakten oss emellen, även T. Det vore roligt! Men jag ska inte räkna med för mycket, jag är nöjd och glad med detta till en början. Får nog också räkna med att "leva" på detta ett tag nu, innan vi förhoppningsvis ses nästa gång. För visst ska det ske, vi hade riktigt kul. Fyra timmar ängnade vi till att skratta och prata inne på hennes rum, på golvet. Tiden bara rusade iväg och det var så härligt att kunna få skratta igen. Sammtidigt som det inte fanns en oro inom mig..

Mor hennes, övriga i familjen med var jag super nervös för. Då jag tänkte att de mycket väl kunde känna en bitterhet mot mig, men det gick ju bra det med - inga sura miner. Y kände jag knappt igen, en fnitter, go och glad kvinna med ett vinglass i höggsta hugg. Mycket har jag nog missat. Men huvudsaken är att det kändes bra och att min nervositet var helt onödig, som tur var?!

Imorgon är det Sandra som står på tur att få träffa Lilla Emelie, jag längtar och hoppas att det går som planerat. Det var trots allt ett tag sedan. Som tur inte lika som en "viss" annan. Då skulle det kännas tomt, enormt tomt utan våra äventyr.
Det är så härligt för mitt humör är alltid på topp när jag är med henne. Av någon anledning rinner det mesta av mig, jag blir den där glada, spralliga och ibland överenrgiska Emelie. Vilket är så härligt, både för mig och andra! En toppen vän med andra ord, helt obeskrvlig och så underbar. Jag är så glad att vår vänskap hänger kvar, i vårt och tort. Vi verkar klara allt. Att finna någon lika äkta är nog väldigt svårt, så jag är evigt tacksam över att ha henne!
Du är guldvärd!

För övrigt så kanske jag ska fundera på att bli IT-tekniker?! Grejade fram internet på alldeles egen hand. Duktigt, duktig. Jag kan ju, med lite jävlar-imanna så klara jag det mesta.

Nej, nu är mamma här - nästa: köpa tamponger.


HÖST, HÖST, HÖST-KÄNSLA

Den:2010-07-19 Kl: 11:14:04 / Allmänt / Kommentarer: 0
Härligt med måndag, lite trist.. med ännu en ny vecka - lite närmare skolan som jag både fasar och längtar efter. Men det blir nog bra, jag gillar hösten tok mycket och den brukar få mig att må så bra. Därför kan nog skolan också rulla på då jag också tycker att det är kul att gå i skolan. När jag har kontroll över läget!
På tal om höst så har jag för andra dagen i rad en sån där höst-känsla, underbart. Jag är nog en utav få som gillar hösten. Faktum älskar den! Det är så himla härligt, mörkare, mysigare, friskare luft och något obeskrivligt som bara känns så jäkla bra. Tack vare denna känsla har jag börjat rensa landen, IGEN! Jag började ju förut i början utav sommarlovet men slutade då jag tappade lusten. Men nu så, tänkte hoppa in i en dusch och ta kaffe sen ska jag dra igång.


DU TRAMPAR PÅ MITT HJÄRTA

Den:2010-07-18 Kl: 10:46:36 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
"Jag hatar dig" - i mimik. Det träffar mitt i prick. Hatar är ett starkt ord, men tydligen så är avskyn för mig så stark att det är värt att yttra sig om hur hatad jag är.
Det känns förjävligt och så jobbigt att inte känna sig varken hemma eller välkommen vissa stunder i sitt egna hus. Att få höra att man ska åka iväg så att någon slipper se en, det känns det med. Kanske vore det lättare att förstå och acceptera om jag visste varför, för hur fel kan en människa bli? Som Emelie?
Jag fattar inte vitsen eller budksapet man vill ha fram då man ena sekunden säger något sånt, för att i nästa be om ursäkt och bestämma att allt är bra. En aning naivt att tro att tiden läker såren fortfare än va de är djupa. När allt kommer omkring så har jag bannemig aldrig hört en ursäkt, endast på mina egna befallningar.. För att få lite rätsida på saker och ting.
Struntsamma, det är bara det att det känns så.. FÖRJÄVLIGT!


BILDER - SKANSEN, GAMLA HUS

Den:2010-07-17 Kl: 17:51:18 / Bilder / Kommentarer: 0




Gammalt postkontor. - Jag är galen i historia, det är riktigt spännande. Lik mormor min?!



En trött & less Linnea, som var måtligt mätt på Skansen.













HAIKON-TAIKON

Den:2010-07-17 Kl: 17:36:53 / Allmänt / Kommentarer: 0
Vilka människor det finns, jag blir så trött. Varför måste jag vara så lättlurad, godtrogen och blåögd - naiv, jag hatar det! Det är så himla trist det här med hur vissa tänkter och hur egoistiska de är. Helt sjukt helt enkelt! Vuxna människor som inte ens kan offra sig för en liten unges skull.. och en riktigt gammal hönsmamma (tattare) som inte har något hjärta. Fyfan! Men tur som jag har så är jag bättre än så.

Vädret idag är inte ett dugg kul, mulet och kvavt. Vad tusan kan man då hitta på?! Inga blommor heller finns det.. Myggbiten är jag med, som utav bara fan. Mätt, uppsvullen och äcklig. Känns inte alls bra.
Just det jag har sett en orm idag! Ungefär en så där 2 meter ifrån mig. Fy tusan så läskigt, upp i luften flög jag med hjärtat i halsgropen. Lill-killen kom efter mig så det var bara att släpa bort honom, som blev tokig.

HEMMA, ÄNTLIGEN!

Den:2010-07-16 Kl: 23:05:50 / Allmänt / Kommentarer: 0
Vilket abstinensbesvär jag har haft då jag inte har fått blogga. Det är sjukt så fast man kan bli i något som internet, men tydligen så går även det. Jag är ju så van med att sitta och skriva om kvällarna.

Iaf så är vi hemma nu, äntligen. Det har varit kul, superkul, men det är så skönt att vara hemma. Bilder och annat kommer upp senare.. Imorgon.

LÅST

Den:2010-07-14 Kl: 21:34:01 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu är bloggen låst, härligt jag kan skriva vad jag vill!!
Min uteplats kommer nog att ta lite mer tid än vad jag räknat med, men det är okej, nu.. Det ska upp något slags insynsskydd, det är ett måste. Plattor, krukor och land. Denna gången ska det bli bra!
Efter mitt domderande drog vi oss ner för att dra upp kanoten, då passade vi på att dra ut en sväng. Vattnet var spegelblangt och så himla fint, synd att jag inte hade mobilen bara. En bäver dök upp också. Max tio meters avstånd ifrån.

Så fick vi en pratstund av Lena och Lars-Erik. Han är lite utav en favorit för mig. Väldigt go. :-)

EN URSÄKT TILL

Den:2010-07-14 Kl: 09:20:08 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
Det känns lite ovan att jag sitter uppe och är pigg redan vid klockan nio, men skönt att slippa sova bort halva dagen. Skulle ju egentligen till BUP vid halvtio, men det blir istället på eftermiddagen.. skönt!
På tal om något helt annat så har jag fått en blåsa på innersidan av läppen, eller om det är en finne (?!) och det gör förj*vla ont. Om det inte blir bättre nästa ska, elller vill jag boka en tid. Jag vet för en blåsa, hur nödvändigt kan det vara. Men det gör ont!

Mitt projket är i full gång nu och bordet är klart! Skivan ska kläs in med tyg, eller vaxduk så att det blir lite finare. Benen är utav "björk stavar", lite unikt men fint vart det. Så tänkte ta tag i stubbarna som står där ute, klippa de halvhöga gräset och gräva landet. För där ska det vara ett kryddland. Till nästa år då.

På den känslomässiga banan vet jag inte hur jag känner.. A hörde av sig igår efter två veckor, jag bryr mig inte egentligen. Ingentng har vart som vanligt på två månader, eller är det fyra till och med? Jag vet inte om jag vill det längre heller, för vad är det som innebär att ha det bra tillsammans och "som vanligt"?! Är det det de där första fem månaderna, när vi kunde va hur som helst, va utan att bråka. Eller är det när han började ljuga, bara för att ljuga, säga saker för att kolla om jag fortfarande brydde genom att göra mig svartsjuk?
Vad ska jag göra? Vad innebär förlåt för allt, jag saknar dig, hoppas att du mår bra? Finns det något som säger att jag borde förlåt honom, bara för att, allt som har varit och det som vi har haft?
Det är så himla svårt för vi kan driva varandra till vansinne, jag blir så där galen i mellan åt och skäller som en tok, skriker, gnäller, klagar och är ibland långsinnt. Mednas han ljuger, ber om ursäkt för ALLT oc ja..
Tar det slut här eller börjar det om.. igen?! Är det mitt beslut? Jag inte vad jag vill, för jag vet inte om jag orkar igen.




Avslutar detta alldeles för gnälliga inlägg med en bild på.. pappa!
Som tog bort getingbona under kojgolvet. Det var nödvändigt att använda sig av en massa skydd då han är allergisk.

FÖR EN LÅNG, LÅNG TID

Den:2010-07-13 Kl: 15:20:23 / Bilder / Kommentarer: 0
..rubriken handlar om bilderna.

Min lillasyster har börjat blogga. Här är hennes blogg.

Jag har varit igång idag igen, diskat, plockat och damsugit. Nu är det rent, härligt! Lite blommor och så är det mysigt igen.
Tänkte bara uppdatera lite snabbt och visa bilder på Linnea som jag tagit.





Svårt att få bra bilder med en mobilkamera, men jag gjorde ett tapper försök!

Nu ska jag ut och snickra.. Jag har nämligen ett projket igång, ett alldeles eget. ;-D

LIVRÄDD

Den:2010-07-13 Kl: 10:35:57 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
"Jag orkar knappt göra någonting längre. Allting gör så ont, det gör så fruktansvärt ont i hela mig.
Det spelar igen roll om det är så att jag ska kolla på film, gå till skolan, duscha, se någon i ögonen.. ALLT och då menar jag verkligen allt är jobbigt. Det gör bara ont att leva och jag är bara besvärlig som sitter och tycker synd om mig, medans det finns så många andra som har det sämre än mig. Jag har mat på bordet, men väljer att inte äta, jag har en säng att sova i men använder den inte äns.. folk som bryr sig om och tycker om mig. Men det spelar igen roll, för jag kan inte känna något längre. Jag är bara tom o ihålig. På utsidan ser jag nog glad och pigg ut men på insidan så är det kaos, jag känner mig så naken.
Jag är så otacksam och bortskämd. Jag kan inte komma ihåg den senaste gången som jag var glad på riktigt, före jul någongång var det, men när och varför!? Jag kommer inte äns ihåg hur det känns att vara trygg och lycklig, det enda jag vet är hur det är att vara ensam, tjurig och tom.

Jag tycker att jag har varit stark, ja jag var stark förut! Klarade det mesta och visste vart jag hade mina vänner, oavsett vad så skulle dem stå vid min sida. Så jag har inte behövt känna oro eller rädsla för jag skulle alltid ha dem vid min sida.

Nej, jag kan inte äns skriva längre, jag bara svamlar. Tårarna rinner och hela jag skakar. Jag vill att någon ska lyssna, förstå och besvara alla mina frågor!
Att inte veta gör mig verkligen galen o jag måste veta..

åååhåhåhåh¨

aja, god natt eller något"


Kikade igen lite på den gamla och herregud så bra man kan må. Saker har blivit bättre, men ibland fastnar jag i det förflytna..

INTE ALLA HEMMA NÄR DU ÄR RUND OM FÖTTERNA

Den:2010-07-12 Kl: 23:13:35 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag är helt slut i både kropp och själ efter denna dag. Sammanlagt har jag suttit i en buss ungefär 6-8h tror jag. Ganska mycket och så är det ju så varmt! Fast det var värt det, jag tyckte att det var mysigt och lite avkopplande..
Jag rörde inte mina pengar under båtresan, vatten och parfym stog farmor för - tack snälla du! ♥
Inne på Tax Free stog en lite egen karl och bjöd på "vin provning", han själv gillade nog sitt egna vin lite för mycket.. Lite rund om fötterna! Kul att man kan bjuda på sig själv och tjata om samma sak tre gånger efter varandra. ;-D

På hemresan med båten var det dags för smörgårds bord och Fabian, berättade att det var Adam N som serverde oss. Trots att det var en tjej egentligen var de väldigt lika. Kanske har han en syster som jobbar där..?!

När vi kom hem skjutsade mamma mig till ICA precis som jag önskade, och jag fick med mig kaffe, två latte och choklad, till Linnea. Gud så ja har längtat efter gott kaffe, enda sedan igårhar längtan varit stor.. haha! Vi hann med att stanna hos faster när vi hämtade syster, och sitte vid Buddy´s för att Linnea envist skulle ha kebab, då åkte pappa och Niklas för att hämta sand. Så nur är tydligen badet jätte fint, efter att Simon ränsat och sanden har lagts i, jag får kolla imorgon.
Jag har istället städat här hemma, lite snabbt, för det såg förjävligt ut (enligt en städsjuk). Potatismos på riktigt mormorsvis står i kylen. Imorgon ska jag laga god mat, hoppas iaf att den blir god.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sen kika lite på Ugly Betty. Vilken sysselsättning..

BILDER KOMMER IMORGON, SYND NOG BLEV DET INTE ALLS MÅNGA. SÅ DET BLIR LITE BLANDAT.

DU SOM INTE VILL

Den:2010-07-12 Kl: 18:24:46 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu är vi hemma igen, äntligen! En kul men jobbig dag, med mycket värme, skratt och för min del magont.
Jag ska springa in på toa plocka med lite grejor från lägenheten som ska ner, sen kommer mamma och pappa, o hämtar mig snart. Då tänkte jag kila in på ICA och köpa en latte, godis till Linnea och sådant "kaffe" som jag gillar.. Nödvändigt som tusan!

RETSAMT, MEN BRA

Den:2010-07-11 Kl: 21:28:45 / Bilder / Kommentarer: 0





SUPERVARMT?!

Den:2010-07-11 Kl: 18:24:08 / Allmänt / Kommentarer: 0
Har nyss kommit hem från faster och gud så varmt det är, men härligt!
Linnea badade i poolen med både faster och Linus, jag avstog trots att jag och syster gått på promenad innan. Det var ingen hit så mamma fick hämta oss då Linnea inte orkade gå en meter till i värmen.

Igår körde jag runt med mitt lilla hjärta i barnvagnen, en kort sväng till badet fick det bli. Förbi brodd som satt i föstret och kikade.. haha. :-) På tal om Brodd så fick jag en blomma av mama från Anita idag. Det gjorde ett starkt intryck på mig, för jag vet varför och har nu bestämmt mig för att jag gillar de ännu lite till. Underbara människor.

Imorgon, Måndag ska jag iväg med farmor, Ulla och Fabian till.. Ekerö! Hoppas på att det blir kul och så ska jag försöka ta lite bilder, kommer förmodligen vara kanon trött när jag kommer hem. Bussen går sex, så jag lär nog studdsa upp redan vid halv fem ungefär. Härligt! Verkligen.. Blir mysigt iaf för så här brukade vi göra när jag och Fabbe var mindre - nostalgi.

Grattis till Ellinor som både fyller år och har namnsdag idag! ♥

DET KUNDE HA VARIT JAG..

Den:2010-07-10 Kl: 17:55:21 / Allmänt / Kommentarer: 0
..heter boken som jag läste ut idag, den var bra som tusan och jag blev sugen på att låna "Typ min brosa", av samma författare.

Följde med mamma upp till Norberg vid lunch för att få gå på en riktigt toalett. Det är guldvärt när man inte är okej i magen, att få sitta på en riktigt toa.
När vi kom ner väntade besök från farmor. Det vår så himla roligt att hon komn ner tycker, mysigt! Var ner till båten och fixade och då var de från de vita huset nere där med fiskespäna o fiskade. Har inte sett skymten av karln dock.. Men fick se en ekorre, så söt. Väldigt liten jämnfört med hur stor Kurre var, fast å andra sidan så matade vi honom flitigt också.

Farmor började med lite planerande inför pappas kommande fyrtiosfest. Galet att han redan är så "gamal", tiden gårt fort. Jag är redan fjorton och fyller femton nästa år. Ett ganska så stort steg i mina ögon.

TÄLTNING

Den:2010-07-10 Kl: 08:01:36 / Bilder / Kommentarer: 1

Sandrapanda. Fick tillåtelse att lägga upp denna bilden!! ;-D


Strandtomt och hur mysigt som helst. Det hade precis regnat.. men det gick fint att grilla iaf.


Grillning..


och fiskning.

Synd nog finns inga fler bilder från den dagen. Trist! Men nu har jag iaf lagt upp det lilla som finns.. precis som jag lovade att jag skulle göra, på min förra blogg.

(söndagen efter midsommar var detta)

Måste göras om något liknande snarast, absolut träffas iaf. Abstinensbesvär..! Blir lite hattit när de nu är de där med att hon är hos hennes pappa, igen. Men det löser sig förhoppningsvis snart.


SÖMNLÖS.. SOM VANLIGT

Den:2010-07-10 Kl: 07:42:39 / Allmänt / Kommentarer: 0
God morgon!

Lördag morgon och vilken fredagsnatt. Magont och illamående.. inte kul!
Jag ska hoppa in i en varmdusch om ett tag, sen får vi se om jag kanske är snäll och hjälper pappa att måla. Annars tänkte jag att gräset kanske vill bli klippt?
Skulle egentligen ha träffat en vän idag, men kände att jag inte riktigt var kapapel till det. Så vi får se om vi kanske kan ta det på tisdag. För på måndag ska jag till Ekerö tillsammans med farmor, möjligtvis fabbe ocskå.

Bilderna som jag tok på Linnea tänkte jag lägga upp lite senare eller ikväll, och visa.

THEMEMELIE..

Den:2010-07-09 Kl: 23:29:46 / Om mig / Kommentarer: 0
Då var det dax igen.. för en ny blogg!

Kände att det var dags för lite nytt.

Är det bara jag som känner att man bör skriva en liten presentation av sig själv det första man gör?
Jag tycker att det kan vara skönt att kunna läsa om vad det är för någon som skriver, men ja det kanske bara är jag som tycker så.. Fast jag tänker iaf knåda ihop en liten text om mig själv!

Emelie Fanny Persson heter jag och är fjorton år.
Jag är en väldigt snäll, envis, glad och driven tjej. Min svaga sida är att jag kan bli väldigt arg om jag inte får som jag vill, min viljestarka sida accepterar inte ett nej helt enekelt. Jag är duktig på att drömma, den nuvarande drömmen är att fixa skolan och komma in på en florist-linje, psykolg är samtidigt en annan dröm som har hållit mig fast lite.
Jag har en stor kärlek till blommor, så som floristkärlek då. Fota är även de ett stort intresse, för tillfället nöjer jag mig med att låna pappas mobil, kamera, eller lilla syster kamera.. då min egna är trasig - efter ett raseriutbrott.

Bloggen kommer handla om mitt liv som Emelie F Persson, hennes åsikter, känslor, värderingar.. och en hel del massa annat.
Texterna är alltid hundra procent ärliga, ibland kanske lite för ärliga.


RSS 2.0