ALDRIG KALLARE ÄN SÅ HÄR

Den:2010-08-31 Kl: 16:22:24 / Allmänt / Kommentarer: 0
Första provet är skrivet och det kändes faktiskt bra. Nu är det bara att hålla tummarna på att det gick lika bra. Klädsimmet är också det gjort. Tur, sån jävla tur att vi gjorde det idag! Det var iskallt och det stack i hela kroppen. Magen, armarna, benen, fötterna, huvudet.. allt. Skolfotot tog vi med idag. Nu är tre "större" grejer avklarade, skönt!

Decembergatans hungriga andar

"December gatans hungriga andar" är en bok jag börjat läsa. Hitills bara en liten bit, men den verkar bra. Jäkligt bra till och med. Den beskriver känslor och jag kan förstå, så mycket. Tre till böcker fick jag med mig hem från biblioteket. Så nu har jag lite läsning.

Nu är det lite läxläsning som gäller - som vanligt. Så kanske jag tar och bakar bullar?! Kanske det.

MYS-HELG

Den:2010-08-30 Kl: 19:40:27 / Allmänt / Kommentarer: 0
Sandris gick precis hem. Det gamla vanliga har vi gjort: Kollat på film, pratat, pluggat lite och planerat inför helgen. En ensam helg i Högfors. Supermys! Det här är trygghet, ro och lycka.
Det går inte att sätta ord på det, men jag är så tacksam och glad för det..

Skoldagen var helt okej, och imorgon är det prov. Som jag kommer att klara.

Trots en svag men eländig skallebank, evig trötthet och en gnutta omitiverad tillvaro känner jag mig så lugn. Helt underbart. Jag är både glad och stolt. Jag är den jag är, någon att vara stolt och glad över, oftast.

KATASTROF DOTTER

Den:2010-08-28 Kl: 21:02:17 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 1
Nu måste jag få ur mig lite skit och bloggen som så många gånger förr har hjälpt mig, får göra det igen.

Jag har alltid varit envis, super envis. Haft viljan om att vara självständig och lätt som en plätt kunnat bli hur frustrerad som helst när det inte går som jag vill. Jag är ingen person med överskott utav tålamod när det kommer till att hantera folk och vilja. Där går min gräns. Däremot är jag super på att fiska!
Som liten kunde man säkert ha jätte roligt åt mitt humör - för hur gulligt var det inte med en envis liten flicka på fyra år som inte var "tött"? Supersött.. tyckte min morfar och mormor i alla fall som fick tampas med mitt humör då mamma skulle föda barn. Då var jag bara så där liten och puttinuttit envis. Nu, idag är jag fortfarande envis skillanden ligger på att jag är fjorton år och beter mig likadant som jag gjorde för tio år sedan. Idag är det inte lika ofta men värre då det väl brister. Jag står på mig lite för mycket och är klumpig när jag uttrycker mig vissa gånger.
Jag kan bli galen då mamma inte förstår mig. För det är så det blir: att min älskade mamma som är min trygghet får ta alla dessa smäller. Skogstokig, helt hysterisk, arg som ett bi. Hur vet jag inte. Jag vet bara att ibland så blir saker inte som jag vill, ibland förstår inte mamma vad jag menar, ibland är inte jag på så bra humör och då.. TJOFF, PANG, BOM. Det går utav bara farten sen får tiden laga det som brast. Vilket brukar vara max en trettio minuter. Sen kommer ångesten och träffar mig i ett slag i magen, så hårt, så fruktansvärt hårt. Både chocken och kraften slår luften ur mina lungor och tvingar upp tårar, vilket får mig att börja tjuta och kippa efter andan. Då går det upp för mig hur förbannat dum jag faktiskt är vissa gånger.
Det är jätte, jätte svårt att sätta ord, döma och betygsätta mig själv och mina handlingar.
Antingen är jag för snäll eller för hård mot mig själv. Eller.. för ärlig, för sanningen får mig att rygga tillbaka. Jag vill inte vara som jag är. Inte en sådan där som folk inte kan hantera, den där personen som folk trippar på tå för, bara för att man inte vill "väcka den björn som sover".

Jag vet inte vilken som är den bästa metoden att använda sig av för att undvika ilska. Ilskeutbrott. Att räkna till tio är inte min grej. Funkar inte och har inte gjort underverk för mig.

Trots att jag fortfarande kämpar på för att lyckas framhäva dubbelt så mycket mer utav den positiva delen av mig som jag besitter. Så har jag lyckats göra några "underverk". Under sommaren har jag lärt mig mycket och ordnat upp en massa med mig själv. Det är lite som att medla med förnuft och envishet. Den ena vill fortsätta vara rapp i käften medans den andra tycker att det räcker med sådanna barnsligheter nu. Punkt! Medans envisheten tycker att det låter som en logisk och rimlig grej, men ändå tycker att den har rätten att säga till och sura lite grand. Om nu inte mycket.. Bara för att. Det är ju så bekvämt. Just då man gör det, då man säger det.
Jätte krångligt, jobbigt och ett ständigt surr var det i mitt huvud under en lång tid. Det var en massa pusselbitar som skulle pusslas ihop, vissa var alldeles för spetsiga, en del för trubbiga. Så en del finslipning behövdes göras och så, vips. Eller ja, nästan vips. Var jag en självsäker tjej, med tusen gånger bättre självkänsla än innan. Så där positiv, glad och trevlig. Jag var en person som hade lättare att krypa sig in i ett och annat hjärta. Att stanna kvar när jag väl fått platsen har inte varit den största konsten. För har man låtit mig in på de grunder att jag är den jag är - då bjuder jag inte på några överaskningar utan är som jag är. Förutom positiva överaskningar då.. för vi hoppas.

Vad jag vill säga med detta är, förlåt för alla mina misstag, snedsteg och alla jävla tabbar. Hemska som lindriga. Förlåt för mitt sätt att kunna brusa ut i total vårdslöshet. Jag kan med viss marginal be om ursäkt för att jag kan vara så brutal och dramatisk i mitt sätt att tänka som utrycka mig.

Jag ska kämpa så förbannat jäkla mycket för att vänja mig av mina utbrott.

Sist men inte minst, tack, mamma, pappa och syster som får ta de riktiga smällarna men ändå lyckas stå ut med det. Tack för att ni orkar med mig och försöker vara tålmodiga. Tack, tack, tack! 

JAG ÄR EN MISSBRUKARE..?

Den:2010-08-28 Kl: 19:19:40 / Allmänt / Kommentarer: 0
Som pundaren måste ha sitt hasch, som alkholisten inte går utan sin flaska, så måste jag få leva utan mat. Det är ett beroede som skadar folk i min omgivning samt mig själv - ett missbruk, men jag gillar det! Faktum är älskar det.
Hunger är min varma famn i svåra tider.

FRISÖREN

Den:2010-08-27 Kl: 15:53:00 / Bilder / Kommentarer: 0


CUT, CUT, CUT.. Jag ska springa iväg och klippa mig strax, så skönt. Nu ska skatboet som jag bär på huvudet bort, kan det bli så mycket bättre en trist vardag?
Lugn och glad känner jag mig, nästan lite fånigt för vad tusan ler jag åt? Skolan klarar jag fortfarande galant så jag måste berömma mig ännu mera - bra Emelie!

Nej nu är det dags att sätta på sig kläderna. Som man faktiskt behöver (ytterkläderna) i detta höstväder. Mysigt och så härligt!

SAFARI

Den:2010-08-26 Kl: 15:46:48 / Allmänt / Kommentarer: 0
"Vad gör du Linnea?" var det visst "han" hade sagt.
Så nu vet jag och är nästan bomsäker.. 

Denna dagen försvann snabbt förbi, skönt. Jag fick mig en tankeställare och en tanke som krävde fundering. Den fick mig på dåligt humör och skapade ett gapande hål i bröstet på mig. 
Som tur var blev allt bättre efter Annas och min lilla safari. ;-D Hysteriskt var det minst sagt, men mysigt!

Nu ska jag sätta mig med näsan ner i skolböckerna, sen över till Lovisa när pappa kommer hem. Så blir det en kvällsprommis idag, jag har länge lovat mig själv att komma igång med att promenera men inte haft tiden. Fast idag så känns det nästan som om jag har all tid i världen. KLOCKAN ÄR JU BARA FYRA! Bara och bara.. ja.  

STRESS MED MERA STRESS

Den:2010-08-25 Kl: 16:05:29 / Allmänt / Kommentarer: 0
Fy vilken dag, trist är bara förnamnet. Hur jobbig den än vart så är den slut nu, alltid något men nu återstår stress och åter igen stress. Jag har en massa planering samt trixande med pärmar att göra medans träningen inför prov och läxor ska grejas. Så ska jag hinna hem till Lovisa med allt som hon ska ha, MINA anteckningar. Jag hjälper gärna till - men tycker inte att jag ska behöva lida för att någon annan är sjuk.. (min bitterhet grundar jag på skolan, igen annan!!) Nåja, mamma ska göra kopior och jag har en lösning som jag hoppas funkar. Trots att den kräver nödvändig tid som jag kunde haft till annat är det den smartaste.
Huvudet värker, magen likaså, men nu knaprade jag i alla fall i mig en halv mandell!

Fast denna, stress, oro och minimala tid känner jag mig bra och duktig. Min lillaobetyldesefulla gest inspererade och gav andra vilja att sluta fred. Så härligt, då allt varit ett barnsligt missförstånd. Rädsla för konfrentation från " det andra hållet".



GLÄDJE& LYCKA!!! Så länge som jag har väntat på denna, nu är den äntligen här. Jag älskar IKEA.
Tack faster, du är guldvärd! ;-D ♥

EN DOS MOTIVATION

Den:2010-08-24 Kl: 19:35:43 / Allmänt / Kommentarer: 0

Ännu en dag sitter jag här, trött och till råga på det så har jag huvudvärk. Hemsk sådan, men det är bara att bita ihop som pappa säger!
Skolan bjöd på överaskningar och en ny härlig dos motivation. Behövligt. Jag har förbättrat mig i spanska, ganska bra. Ett kul besked. Dagen slutade en halvtimme tidigare då Karin kollade fel bort i tok på schemat.. Men det får hon stå för, vi har också rätten till att inte veta. Jag han med att träffa mamma innan Sandra slutade. När jag sen skulle traska tillbaks till skolan lämnade jag mitt paraply till mamma och när vi sen ska bege oss hem börjar det spöregna. ;-D Amanda var i alla fall snäll att ge oss sitt trasiga paraply!

Eftermiddagen har bjudit på humörsvängningar, från gapskatt till tårar. Mysig film dag, lite nyttig vila från skolan helt enkelt. Nu har jag ont i magen efter alla nötter som vi proppat i oss och på grund av allt skratt. Varför och hur fan kan man få ont i magen av att skratta?! Då menar jag inte så där "småhärligt", som bara stannar ett tag. För detta gör ont som bara den.


FART PÅ GATAN

Den:2010-08-23 Kl: 20:22:57 / Allmänt / Kommentarer: 1
Det är bra på tv - Det okända. Paus nu dock.
Jag och Linnea kom hem för max en kvart sedan från farmor och farfar. Svängde in där och tänkte bara heja lite men det började klia så i fingrarna på mig. Så jag tog mig en kratta och krattade upp alla löv och grenar på både in och utsida utav gården. Både farmor och Linnea hjälpte till efter ett tag, sedan fick farfar även han ryck och började med gräset. Jag fick fart på de på stålgatan ett, härligt! :-)
Höstkänsla var det när vi åkte hem, ännu härligare!

Till faster: Är du inte klok?! Den måste du se, serien med om du inte redan sett den. Tokbra är de! :-)

SMEKMÅNADEN ÄR ÖVER

Den:2010-08-23 Kl: 15:57:24 / Bilder / Kommentarer: 1

Nu har skolan börjat på riktigt, idag körde vi igång med första no-kursen: fysik.
Dagen har flytit på ganska bra. Jag har kännt mig så pigg och positiv! Jag fick trampa hem i solsken tillsammans med sällskap, härligt. Trots att jag längtar efter hösten och alla dess kläder så är det skönt att kunna få njuta lite till utav värmen.

En kopp te, sen ska det pluggas!



Tusenbröder - återkomsten kikade jag ännu en gång på igår, kunde inte hålla mig. Danilo Bejarano, som spelar Hamid är så snygg. Någonting är bara speciellt.
Förmodligen just därför jag gillat M förut. För att han påminner om honom ;-D


MITT I NATTA

Den:2010-08-22 Kl: 01:51:11 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 1
Så himla besviken, arg och fundersam. VARFÖR?! NÄR?! HUR?!

På ettan går det just nu en film - svensk. En riktig bra film, den har något slags budskap, jag kikar vidare medans jag försöker luska ut vad budkskapet kan vara. Bra är den i alla fall!


FRUKOST & ETT BAD

Den:2010-08-21 Kl: 11:31:18 / Bilder / Kommentarer: 1


Tio över tio steg jag upp, pigg och utvilad. Började med att göra frukost till Linnea - Amerikanska pannkakor. Jag blev så där spralligt, enrgiskt nyfiken när jag såg recpetet på de i min tidning igår.
Supergott blev det! En och en halv pannkaka fick hon i sig sen tog de stopp. Nu väntar ett bad, sen lite plugg och en promenad. Det är helg och dags för "ensamtid". Att vara själv, är skönt!

TRÖTT SOM ETT AS

Den:2010-08-20 Kl: 22:03:51 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu är vi hemma igen, jag och min älskade syster efter en cykeltur. Det är både mysigt och skönt med lite motion. Trots att det är ytterst lite så får i alla fall kroppen röra på sig lite grand, alltid något!
Det blev två stopp under turen, första faster och dricka sedan farmor. Vilket var målet med det hela. Mina ben värker som bara den, vad tusan det är.. det har jag ingen aning om det jag vet är att det gör ont.
Nu blir det lite städ på rummet, sen soffhäng och så slutligen några avsnitt av satc - som vanligt. Trött som ett as är jag men jag har lovat myspys och då ska det också bli så!

Jag är så glad att jag har världens finaste lillasyster, du är det bästa. ♥

PAKET FRÅN H&M

Den:2010-08-20 Kl: 16:06:28 / Inköp & Inredning / Kommentarer: 1




Ett par strumpbyxor, trosor och en topp kom också med detta paketet till mig, idag. Toppen ska skickas tillbaka för det var en aning för vid modell för min smak.
Väskan blir perfekt nu till skolan, stor och rymlig, bh:n satt fint mycket "push" trots att den var ovaderad.. men det var skön så den behåller jag ändå. Jag är tjej och har tuttar, det är naturligt och inget jag ska behöva gömma undan - eller skylta med. Cardiganen var underbar, mjuk och så härlig.
Tack snälla mamma för allt fint! :-) ♥

Nu är det jacka och skor som måste inhandlas. Fler leggins, byxor och toppar.. Jag vill köpa massor utav nytt och ska försöka locka med mig Sandra på shopping i Västerås någon helg!

ELAKA HUVUDVÄRK

Den:2010-08-19 Kl: 20:41:26 / Allmänt / Kommentarer: 2
Första dagen är avklarad, härligt! Vi slutade redan vid elva och det var en en dag som inte alls var betydellsefull.. Men imorgon, börjar det äntligen på allvar. Jag längtar, mest efter en ny kalender och ny matte bok. Skönt med nytt och fräscht!
Min oro visade sig vara onödig, totalt onödig faktiskt. Förmodligen var det inte jag som hade varit nervösast av oss. Konstiga människor finns, men å andra sidan så har även de sina bra sidor. Så som jag har mina dåliga.

Sandra och jag kikade på en film och halva "Tusenbröder" serien, resten av avsnitten också filmen kollar vi på när tid finns. Nu blir det förmodligen inte all för mycket tid för sånt. För jag ska fixa bra betyg, skolan kommer ligga prio ett. När hon gav sig hem vid sju började jag med städning och disk. Jag lyckades spilla kaffe på mitt lakan och mat på både täcke och överkast så jag fick bädda om och slänga de andra på tvätt. Sen fanns det både disk, golv som ville dammsugas och lite plock - jag blev städgalen under kvällen.
Nu är det Sommar med Ernst på tv, det är sommar för mig och avkoppling. Mysigt, till det har jag njutit av en kopp te och huvudvärkstablet. Har tills nyligen haft en elak huvudvärk, vilket säkert är för att jag gick upp klockan sex idag. Det är ovant.

Pausen är slut och jag ska återgå till det jag gjort, sen ska jag vika kläder och lägga mig i sängen. 

RUTINER

Den:2010-08-18 Kl: 19:38:35 / Allmänt / Kommentarer: 1
Nu börjar rutinerna ta vid, som alltid dagen före en skolvecka (vanligtvis söndag) tar jag ett långt bad, med bomber och allt vad det är. Sätter i hår inpackning i håret, skrubbar kroppen, ansiktsmask och rakar benen. Så härligt, ansiktet är hur lent som helst.
Jag ska packa väskan, ta fram kläder och smörja in mig innan jag lägger mig i sängen. Vilket lär bli alldeles strax. Vanan som säger att man ska vara upp till tre och gå upp halv tolv - den ska bort. Ganska självklart. Nu är jag laddad och förväntas full. Jag är lika glad som Sandra över att få en ny kalender.. Schemat såg okej ut, det lilla jag hann se så att säga.
I denna stund känns det bara positivt att få börja igen. Efter följer Sandra med hem eller jag henne. En vecka var det sen sist vi träffades - abstinensbesvär!

HÖSTMYS OCH MYSPYS

Den:2010-08-17 Kl: 21:27:44 / Bilder / Kommentarer: 1
Nu har jag och Linnea kommit hem från faster, för tredje dagen i rad har Linnea varit där och badat. Medans jag sällskapt faster på altan, mysigt! Speciellt när det är höst i luften. Lampan som jag skrev om idag, den står redan i mitt fönster!! Gissa om jag är glad?! Tack snälla du, ♥



Jag bjuder på denna bild då bloggen har lite bildbrist: Linnea med sin bebis. :-)

Jag ska göra mitt dumma demokratiarbete innan jag lägger mig i badet. Fråga mig inte varför jag kämpar med detta pluggande nu när jag har chansen att vila mig de sista före allvaret börjar igen, men jag har ju saknat det.. Ansvaret och rutinerna. De är rätt härliga de ändå. Jag uppskattar mer vardagliga saker och blir mer positiv. Bara jag inte är stressad och det är något jag ska träna på. Att hantera stress. Mycket tränande verkar det som om det blir!

INDIREKT OCH DIREKT

Den:2010-08-17 Kl: 18:51:11 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0

Jag sitter med samhällskunskaps boken och pluggar demokrati - just nu försöker jag förstå vad direktdemokrati är för något för att kunna förstå skillnaden mellan inderkt demokrati och direkt demokrati.. men jag fattar inget. Jag har läst samma stycke om och om igen, trots det flyter allt ihop till en stor klump. Det blir för mycket i taget. Frustrerande.

Vad är det roliga med skolan? Just nu förstår jag inte det, fast att jag har saknat den. Jag tycker allt annat än om den just nu och vill bara slita av mig håret. Det här skolåret skriker kaos, det är betyg, ny matte-och kontaktlärare, krångel och det värsta av allt: JIMMY är vår kontaklärare! Han är duktig på att lära ut, inte dålig men alldels för dryg - han ser sig själv som så mycket bättre än oss, vilket han inte är. Däremot klokare och med fler kunskaper. För det andra var inte han bara en vikarie?! Eller har jag missat något? Han är väl ändå på tok för ung för att ha hunnit med en utbildning.. Centralskolan i Norberg är då en knepig skola. Ingen ordning och reda.
Slarveri utav bara den. Jag själv är inte den bästa men som tur är jag inte lärare eller bärande på ett ansvar om att ge ett tal på trehundra ungdomar en utbildning och en stadig framtid. I alla fall förutsätningen till att fixa sig en sådan med lite slit och arbete.

Jag är frustrerad och irriterad just nu och ska be mamma om hjälp.


KLART!!

Den:2010-08-17 Kl: 13:39:45 / Allmänt / Kommentarer: 1

Äntligen kemin är klar, härligt. Samhällskunskapen ligger inne på rummet och det vore ju skönt att ligga språnget före.. men motivation är i denna stunden låg.

Smått panik och lite stress börjar nu krypa på mig gällande skolan - hur hanterar man en sån här situation? Jag vet att jag klara det, men det pirrar och får mig att bli orolig.


SMÅDAL

Den:2010-08-16 Kl: 21:33:30 / Inköp & Inredning / Kommentarer: 0


Dålig bild, men nu är det städat och fint - ordning och reda. Rummet fick ett "lyft" då de nya gardinera kom upp, de nya lamporna var också dem nödvändiga. Tv-bänken är dock inte den finaste.. Klumpig och absolut inte vacker. Det är visst också en sladd som hänger ut där, ojojoj.
SMÅDAL Tv-bänk vit Bredd: 117 cm Djup: 40 cm Höjd: 37.5 cm Max. belastning: 50 kg
Denna är enkel och jag gillar den, antingen de korgarna som jag skrev om här eller ett par vita skulle jag vilja ha till den.

SMÄRT Bordslampa vit Diameter: 9 cm Höjd: 46 cm Sladdlängd: 2.5 m
Ett "problem" har jag och det är att jag inte har någon lampa i fönstret. Inte heller en bra fönsterbräda, men det ska jag få och då kanske denna kunde bli fin? Eller en hängande men det verkar som om det är lite svårare att hitta..

HERRÄNG Hållare för blockljus rosa Höjd: 36 cm
Anorlunda ljushållare som kanske den med skulle passa i fönstret.

Jag ska iväg till IKEA snart, fortast möjligast. Det finns ju en del som jag vill fixa och så har jag fortfarande elvahundra på mitt presentkort där. Hemtex brukar ha fina påslakan så dit ska jag med.
Man kan ju drömma i alla fall!

EGET OCH UDDA

Den:2010-08-16 Kl: 19:32:05 / Allmänt / Kommentarer: 1

Är fjärilar ensamma? En tanke bara.

Jag är seg som bara den och lite småtrött. Är nyligen hem kommen från att ha cyklat en runda. Motion idag igen, härligt!
Jag har börjat med kemin, inte en dag för tidigt.. Halva arbetet har jag plöjt igenom - på en halvtimme! Det var lätt och det gick fort, imorgon kör jag resten sen är det äntligen fixat. Jag har nog saknat lite utav läxorna. Jag gillar att plugga, det är alltid kul när det går bra. Man får kämpa och åtminstone jag blir stolt över mig själv och glad när det går bra. En bra känsla.

Nu ska jag dammsuga och plocka på mitt rum, jag har återgått till att vara en pedant. Så som Ellinor påpekade att jag var. Sen diska och plocka i hall och vardagsrum. Som A säger: "Alla har väl sinna intressen" och ja, då skulle väl mitt vara städa och inreda. Det där med städa kanske är lite eget och udda?
Unik är vad jag är och.. lillgammal, kanske?!


DISSKUSIONER

Den:2010-08-15 Kl: 23:29:23 / Bilder / Kommentarer: 3



Mina älskade kissemissar smakade glass utav mig.



Vattning, rensing och lite trixande vid mormors grav.
Älskar dig!





Vi har haft en toppen härlig kväll, precis som S.. höhö!

Farmor var snäll och sponsrade oss med blommor till mormor, efter kyrkogården kikade vi in hos morfar. Även om det tar emot en aning så måste jag erkänna att de hade fått det fint. Vi blev bjuda på fika medans jag bjöd på disskusion. Vissa utav mina åsikter var inte allt för uppskattade utav Gittan, men alla tycker vi olika..!
Efter besköket på solbacksalen cyklade vi hem och packde väskorna med badkläder och styrde iväg mot Järnvägsgatan istället. Där blev vi kvar ett tag, Linnea badandes och jag pratandes med faster.
Vi pratade om en himla massa, bland annat andar - som jag är intreserad utav som bara den. Skönt att åtminstone vissa är troende som jag. Hemfärden blev sen, klockan tio var vi hemma. Sent men kul hade vi. Väl hemma fick jag ventilera mig en andra gång. Disskusion med mamma. Det är så skönt att kunna disskutera med folk som har lite vett i huvudet. Lärorikt, nyttigt och intressant!

Nu är det sängen, dagboken, satc och före det ska jag kissa, det är brått nu..



UT

Den:2010-08-15 Kl: 18:24:23 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu ska jag ta med mig Nea ut på en cykeltur, upp till farmor och lämnä böcker som jag fått låna. Sen ska vi kika in hos morfar. De håller nämligen på att flytta eller.. De har flyttat, vilket jag inte hade någong aning om.
Motion är något som jag verkligen behöver. Ångest framkallande när jag kommer på hur mycket jag äter och hur lite jag tränar.

Förlåt igen mamma för mitt humör!


TÄLTSÄNG

Den:2010-08-15 Kl: 12:06:06 / Bilder / Kommentarer: 1
Jag har gjort något galet i natt.. sovit i en tältsäng!! Är man storesyster så är man..

Idag är det kemin som gäller, trist men det måste göras. Får hoppas på att Kicki är med dagen då vi börjar så att jag kan hinna ge henne arbetet då. Annars får jag hitta på något annat.
Igår befanns sig det ett gäng apor vid mitt fönster - irritationsmoment och underhållning. Lite senare när jag skulle hämta mjölk innan sängen så var det ett jäkla gap vid köksfönstret. Sen spelades det hög musik så jag tvingades stänga fönstret. Kokhett har det varit i mitt rum under natten!







En utomlandsresa skulle sitta fint. Jag vill ha sol!

DET SURRAR I MITT HUVUD

Den:2010-08-14 Kl: 23:15:58 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 3
Jag sitter uppe med skön musik och gör inget mindre än funderar.

Det snurrar in mitt huvud. Grejen som får mig att surra är svartsjuka - hur svartsjuk kan en människa bli och hur länga kan man vara det? Är det möjligt att svartsjuka kan vara en del utav en människa? På samma sätt som jag är snäll, positv, sprallig, kan då en annan vara svartsjuk?
Jag har trillat dit och därför tvingats bekantskapat mig med just svartsjuka. Inte för att jag själv har varit det utan för att en annan som jag umgåtts med har varit det. Vilket har varit jobbigt, ibland till och med förjävligt att leva med. Personer som är sådana där riktiga blodiglar på en och som dessutom är svartsjuka, de tar enorm enrgi. För mig blev det både livslust och energi. För det blir som att leva i ett fängelse, man vet inte riktigt vart gränserna går eller efter vilka regler man ska handla. Ibland är det fritt fram medans det imorgon kan vara förbjudet. Fast.. kan det inte vara bra att ha den där svartsjukan någong gång med? Bara en liten snutt, så att det fortfarande är sunt.
Trots den där tanken om någon slags sundhet skulle finnas i svartsjukan så känner jag mig skeptisk till det. Däremot tycker jag att lyssna på magkänslan och gå efter sitt hjärta är sunt. Något som jag måste lära mig att göra. För jag vill gärna tro bara för att jag inte vill att den jag tycker om ska vara den som sedan hugger mig i ryggen. Tråkigt nog brukar jag alltid råka illa ut då jag inte lyssnar till känslan. Alltså är detta något jag måste och ska öva upp. För nu har det gått upp för mig att magkänlsan stämmer oftast.

NYTT

Den:2010-08-14 Kl: 21:45:43 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag grejade det.. En ny design, inte utav mig, men på lite grand, på sätt och vis. (ser du den inte? tryck på F5)

Jag har återgått till att skriva dagbok. Ett nytt beronde som är ett väldigt härligt beronde. Det är fritt fram att vara öppen och ärlig, och det är medicin mot ilskan. Ett stopp för de utbrott som kan komma.
På det här sättet kan jag (oftast..) sätta mig ner och skriva om vad som gör mig arg. Också komma fram till varför jag tycker så och försöka förstå den andra som inte tycker eller gör som mig - om inte, så har jag i alla fall hunnit lugna ner mig och slipper bli arg.

MINA HJÄRTAN ÄR HÄR NU

Den:2010-08-14 Kl: 20:13:17 / Bilder / Kommentarer: 0




 

Ingen lust.. Men jag hittade några goa bilder på datorn som jag bjuder på.


MISSLYCKAD

Den:2010-08-13 Kl: 22:22:54 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 3
Jag hatar orättvisor, tål det inte. Det är hemskt med orättvisa människor och jag blir fullständigt galen och vansinng.. FY! Just nu är jag precis det - galen. Arg som ett bi och tok ont i magen, ett ihåligt hål och en besvikelse. Sprutande tårar och en förvirrad människa. Som inte kan förstå vad den gjort som kan ha varit så hemskt att få mig på det här humöret. Men, jag vet. Jag har sagt det förut.

Det är och blir alltid så här, fan, fan, fan! Trots att jag vet så förlåter jag, hela tiden, varje gång. Om och om igen. Bara för att jag vet hur det kan vara och hur jag vill ha det. Jag önskar, hoppas och tror mer än jag borde.
Så jävla dumt. Jag hatar det här. Varje gång känner jag mig lika dum och misslyckad. Hur kunde jag tro att det skulle fixas? En del av mig "vill" tro att det är mitt fel att allt är så här. Bara jag inte fanns, bara jag inte var i vägen, så kanske allt skulle vara bra. Kanske alla skulle vara glada.

KNEP OCH KNÄPPT

Den:2010-08-13 Kl: 14:18:07 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag inbillar mig att jag har fått städryck.. vilket jag dessvärre inte har, däremot måste jag plocka ihop kläderna från rummet. Men jag har ingen lust.
Linnea och jag sitter nu och pysslar och tittar igenom gammla bilder. Kul, men jag har ju inget tålamod. Tv´n står på och spelar repriser utav mitt favorit program.

Hur kan fem minuter i väntans tider vara längre än ett helt jäkla sommarlov?! Jag har en konstig värk i magen och ett illa mående som håller i sig. Jag börjar verkligen bli matt på mitt velande och min otur.

A är i Avesta nu under helgen.. Förjävligt är det, känns iaf. Jag vet inte vad han vill eller hur det ligger till. På söndag beger han sig hem igen. Rätt skönt för jag känner mig stressad när avståndet är så litet och jag egentligen borde åka över. Jag är både feg och omogen som struntar i att höra av mig nu, men det är inte bara jag som är knepig utav oss två. Vi är två om det, och det finns någonting som heter ärlighet!

För det andra är han hel knäpp när han inte själv, vilket han inte är nu när han är på läger.


SOLSTRÅLE

Den:2010-08-12 Kl: 20:26:48 / Bilder / Kommentarer: 0



Jag älskar dig min glädje, lycka och mitt hjärta. ♥


PRICKAR I HÅRET

Den:2010-08-12 Kl: 11:54:02 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag har en konstig huvudvärk - det knäpper och stramar i nacke, huvud och panna. Till råga på det står Linnea och sjunger bredvid mig, men idag har jag ingen ork till att säga ifrån.
Jag ska snart slänga i mina kläder, böcker och mitt smink i väskor. Det är nämligen dags för hemfärd idag. Skönt, min egna säng är saknad, men trist är det. Att vara här är ju frihet. Jag blir iaf själv här under en tid på morgon då resten ska över till Avesta. Jag har som sagt ingen ork så jag blir hemma och njuter av lugnet..

Fick höra idag att Vicky färgat Sandras hår.. prickigt! Om man ska tro på hennes egna ord. Tjusigt. ;D

TOKERI

Den:2010-08-11 Kl: 19:39:41 / Bilder / Kommentarer: 0
En dag som denna görs inga klokabeslut. Trist väder och massa tjurigheter.
Bjuder på blandade bilder ifrån i sommras, gamla som nya;






(skansen)



Mitt bord som jag gjorde i slutet av juni ungefär, det ser bättre ut i verkligheten.




Sandras.


ONSDAG

Den:2010-08-11 Kl: 16:43:33 / Allmänt / Kommentarer: 0
PANIK PANIK PANIK!

Tiden springer ifrån mig och nu börjar nedräkningen ta vid. Härligt känns det och smått skrämande. Som jag så duktigt ofta tjtatar om så försvinner tiden, vart eller hur är ett mysterium.
Måndag till Tisdag spenderades tillsammans med Sandra och tio filmer ungefär. Tanken var att vi skulle fiska, men det regnade som bara den. Men vi hann med en gpng vid tio rycket vilket gick åt helvete, jag var skräckslagen under hela tiden. SÅ skönt att ha något bra och värmande mitt i alla galenskaper.

Mitt huvud har tagit stryk utav all kris och allt kaos, så jag har nolltolerans mot stress just nu. Egentligen tål jag inget jag känner mig rätt matt på allt nu, vet inte hur mycket jag ska lyssna eller tro. Knepigt.
Den stora frågan är om det är mitt fel att det aldrig fungerar. Är det mig eller de det är fel på? Mitt lugn har jag behållit greppet om likaså förnuftet men nu är det för mycket så jag börjar fundera..
Min käft går ju i ett och det är mycket gnäll och ältande som kommer ur den. Något som får en till vansinne.
Jag blir galen!

MAMMA, MAMMA, MAMMA

Den:2010-08-08 Kl: 01:04:56 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
Oro är kanske nyttigt? Att inte kunna ta något på allvar utan bara förgivet är nog inte bra. Mitt huvud går i 700km/h just och jag gråter som en tok för andra gången idag. En riktig mammagris har jag blivit, läskigt känns det, men jag är rätt självständig av mig och att behöva sin familj när saker känns tungt är inte mer än normalt.
Det känns jävligt som bara den just nu, för jag saknar min mamma. Det jag mest av allt vill ha nu är en kram och ett par tröstande ord. För trots att jag vet att allt fixar sig, så vågar jag inte tro på mig själv. Ångest som bara den belastar jag mig med, då jag betedde mig alldeles för dumt åt kvällen innan de åkte. Klockan halv tre är de hemma imorgon. Hur står jag ut?!

Från det ena till det andra, så har jag för första gången ätit sill. Gott var det förvånande nog. Fyra timmar blev vi kvar hos morfar, kortspelande, efterrätt och sommarkrysset. Skönt med lite sällskap när jag känner mig sådär. Humöret svänger som tusan. I vilket fall som helst så är jag ovan med sådana här kvällar, men de är lika välkomna för de. Om de fanns de som kunde lugna ner sig lite så skulle det vara perfekt, men allt kan inte vara som man vill!

DÅNDIMPEN

Den:2010-08-07 Kl: 17:30:23 / Allmänt / Kommentarer: 0
Vilken dag, händelserik och lärorik. Jag har bevisat för mig själv att jag verkligen är stark och mogen. Under morgonen tog jag mod till mig och skaffade mig lite mer kött på bena angående en sak som har vilat tungt över mina axlar. Efter det började jag stor tjuta, niagrafallet forsade ner för mina kinder och det kändes bra. Så jävla bra! Visst lite tar det emot och lite surt känns det, men jag kan inte påverka andras sätt att vara. I grund och botten är jag glad och tacksam, jag hade inte klarat att inse vad som varit bäst för mig om inte det här hänt. Så tack, tusen tack! Jag har känt på mig att detta inte varit hållbart, medveten om att det skulle spricka. Som det nu gjort.. men jag ångrar inte mitt misstag. Man ska aldrig ångra något som fått en att le och jag tror på att allt som häder har en mening.

Morfar skjutsade upp oss vid tolv, och vi har inte gjort mycket. Jag slängde ihop nudlar med biffsmak tillsammans med kyckling i - lite udda, men gott. Sen har vi kollat på Madicken och första Sex and the City filmen, ibland har man tur när man bläddrar genom kanalerna. Och, nyss kom vi hem igen. Efter att ha gjort ett försök till att få in kissarna, åkte vi tillbaka hem med farmor och lämnade dörrarna öpnna.. igen. Tack för all hjälp vi fått!
Nu hade jag tänkt bada och sen städa. Det ser ut som en svinstian (enligt mig) och det måste göras något åt det. Sen är vi bjudna på mat. Sicken tur man kan ha ibland! :)

VAKEN MED SNURR I HUVUDET

Den:2010-08-07 Kl: 08:30:39 / Bilder / Kommentarer: 0


De sov så fint tillsammans inatt så jag var tvungen att ta kort. :)

Jag har varit uppe en timme, redan. Det här är ovanligt för mig, men skönt! Då mamma och pappa drog iväg, drog jag mig upp. Dagen idag kommer att bli så skön och så mysig. Jag har längtat till det här ett bra tag, och nu frågar jag mig: var jag helt jäkla dum i huvudet då eller?! Hur kunde jag längta till det här, det är ju inte alls långt kvar tills skolan börjar.. och, jag som brukar tycka om rutiner och uppgifter, vill inte alls tillbaka till skolan.
Det är en massa knepiga saker som jag har ont i magen inför. Fast att jag vet att jag klarar detta, för jag är stark.

Tänkte hoppa in i en dusch, sen vaknar nog Linnea snart så att jag får sällskap. :)

*

Den:2010-08-06 Kl: 20:25:57 / Allmänt / Kommentarer: 0

Bloggen är fucking jävla öppen för nu skiter jag i alla idioter som skvallrar och håller på.


BESVIKEN

Den:2010-08-06 Kl: 20:23:16 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
Tårar, skratt och mycket mer.. Blandade känslor hela dagen. Jag har en känsla utav att allt är hopplöst  och jobbigt just nu, men jag försöker så gott det går att skaka av mig denna känsla.
Jag är ett riktigt nervrak till människa, oro och tivivel hör till vardagen numera. Det är också något jag försöker göra mig av med, jag jobbar lika mycket på att tämja mina rädslor (för det med mesta) som att bli snällare och bättre på att kontrollera den där jäkla ilskan.
En klumpig människa är jag också, ja det finns en rad olika grejer som jag inte gillar med mig själv. Men jag försöker leva med de och älska mig själv. Jag är lika mycket värd som alla andra. Botten till det här gnället ligger i besvikelse, på mig själv från min egna sida och andras. Jag känner att jag inte räcker till, att inte de jag är eller de jag gör räcker till för att göra folk nöjda. Det duger inte helt enkelt. Förjävligt känns det. Suk, stonk, stön.
Lite bättre kändes det att, då jag fått träffa Sandra idag! Vid klockargården, tillsammans med lillpluttan Saga. Den ungen är förbannat söt och go och hon var lika förtjust i mina fingrar som alltid. :) På måndag har vi bestämt oss för fiske. Det är liksom vår grej, så kanske vi kan sova?! Jag behöver henne just nu känner jag. Men i helgen blir det systermys. Jag och min retsticka ska sova hemma själva, lördag till söndag. S-K-Ö-N-T! Så mys, en massa chips, godis, nötter och dricka är redan kirrat, mat med. Hamburgare ska jag laga, enkelt, smidigt och gott.

Just det, Chris pratde jag med i veckan. Jisses vad länge sen det var..

DEAR JOHN

Den:2010-08-04 Kl: 22:52:31 / Allmänt / Kommentarer: 0
Pirrigt värre - bloggen är upplåst!!

Jag vet inte hur jag vill ha det, men vi får se. Det är antingen eller, får jag ingen respons så bommar jag igen för andra gången. För det är såå trökigt med de folk som bara sitter och ugglar framför min blogg, helt anonymt. Jag tycker det är dålig stil, men visst har jag den öppen får jag skylla mig själv, dock är det väl endå förjävligt med folk som inte kan svara då jag frågor vilka som läser.. Är det bara för att man vill att jag ska skriva dumt och fel så att man då ska kunna peka ut hur fel jag gör? Struntsamma.
Hur andra människor gör och är, är inte mitt problem. Inget att bry sig i eller ägna enrgi till. Det finns säkert folk som ogillar mig med, eller självklart finns det de - alla kan inte gilla alla.

Nu ligger jag i sängen med en riktigt förjävlig huvudvärk och mycket kallsvettningar. Så jag har tagit det lugnt ikväll, och kikat på en film. "Dear John" som var tokbra. En tänkar film, precis som jag tycker om det. Vissa kanske skulle säga seg, men inte jag.

DANCE, DANCE, DANCE

Den:2010-08-04 Kl: 18:52:45 / Bilder / Kommentarer: 0











Having troubles telling how I feel
But I can dance, dance, dance
Couldn't possibly tell you how I mean
But I can dance, dance, dance
So when I trip on my feet
Look at the beat
The words are, written in the sand
When I'm shaking my hips
Look for the swing
The words are written in the air

Dance,
I was a dancer all along
Dance, dance, dance
Words can never make up for what you do

-
Lykke Li.





..

Den:2010-08-03 Kl: 18:42:06 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ont, trött och besviken. Även halvt ihjäl stressad.. FY!

UNDERBARA T Å L A M O D

Den:2010-08-03 Kl: 00:19:01 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag har försökt att vara kreativ med kameran idag, men det vill sig inte.. TRIST! Jag behöver insperation (stavas?), men vet bannemig inte vart det går att hämta. De bilder under gjorde sig bra tillsammans, eller helt okej rättare sagt. Dock är det ingen känsla eller några tusen ord bakom dem - så som det ska vara och jag blir galen. Jag vill, men nej. Min vilja har fått sig en stor smäll på käften idag och mitt tålamod har visat sig för mig. Underbara lilla tålamod, som jag har saknat dig!

Fast det inte blev bildlycka så blev det i alla fall fiskelycka. Sju aborrar minst, fick jag och pappa tillsammans då vi var ut idag.
Nu ska jag köra igång Sex and the City 2. ;D

GOD NATT!

UTAN ORD

Den:2010-08-03 Kl: 00:10:34 / Bilder / Kommentarer: 0
..UTAN KLÄDER!








RÄCK EN HAND TILL MIG

Den:2010-08-03 Kl: 00:02:11 / Bilder / Kommentarer: 0











PEPPARKAKSHUSET

Den:2010-08-02 Kl: 11:54:19 / Allmänt / Kommentarer: 0
Jag har sovit helt otorligt bra inatt, tack vare min nybäddade säng. Det är en speciell känsla med nya sängkläder, lite sval och det får mig att sova bättre. Det finns inget värre än att sova i "ut nötta" och så där kladdigt påslakan samt kudde. Känslan säger i alla fall att det är kladdigt..
Egentligen tänkte jag hoppa upp redan vid tio, men icke allt för trött var jag så vid tjugo över elva blev det.
Rubriken står för den bok som jag började läsa igår, ännu en deckare! Än så länge verkar den bra, lite anorlunda - precis som andra tyckt. Det är också det som gör den bra.

JAG HAR FUNNIT LYCKAN!!!!

Den:2010-08-01 Kl: 13:30:39 / Vad som rör sig i huvudet. / Kommentarer: 0
Jag har äntligen funnit min trygghet, lycka och glädje! Allt är inte på topp, men jag har världens bästa och mest äkta vid min sida, som får mig att orka och våga tro, genom att bara vara sig själv och bara finnas där. En otroligt fin och unik en, aldrig kommer jag släppa taget om dig igen. Du är oersättbar, att förlora dig skulle vara som att förlora livet.
Jag är så himla glad att vi inte förlorat varandra trots att det gick ett halv år och före det ett år innan vi åter tog kontakten med varandra, så kan vi trots det bara fortsätta där vi slutade. Du är helt jävla underbar och får mig att känna mig hel. En otrolig människa är du, så stark, klok och fin på alla sätt. Att du står ut med mig och accepterar min dåliga sida, bara struntar i den och ser det goda, också stöttar o peppar mig till att förbättra det jag kan och behöver det är så skönt. En äkta vän har jag funnit, som älskar och glädjs åt mina framsteg utan att förbanna sig om det borde hon själv som gjorde framsteg.
Jag vet alltid vart jag har dig och behöver aldrig tvivla, det är guldvärt och så svårt att hitta människor som är ärliga rakt igenom.

JAG ÄLSKAR DIG OCH ÄR SÅ GLAD FÖR ATT JAG HAR DIG, MIN PINGLA <3

HÖSTEN FLYTTAR IN

Den:2010-08-01 Kl: 13:15:22 / Inköp & Inredning / Kommentarer: 0
.. i min garderob.






Dessa skor är toksnygga, dock är klacken inget som blir använt i höst då skolan drar igång. Annars hade jag köpt mig dem.



Eller dessa som jag har blivit förtjust i, fina till ett par tighta jeans och en kavaj.



En ny väska står på måste ha listan, och denna är hem klickade. Tokfin är den, blå är kanske lite roligare än de andra "vanliga", gråa, svarta eller bruna - mockafärgade väskorna?



Jag är lite inne på de där med att bära kjol, det är något som jag har börjat trivas med. Mest av allt midjehöga eller sånna man kan dra enda upp till under tuttarna. Det är både så skönt och snyggt! Svart linne, snyggt halsband och en lång vid cardigan till denna skulle sitta fint i höst - såklart med ett par leggins. Jag älskar hösten med alla dessa koftor som man kan använda som jackor, det är en mysig och härrlig årstid!


Denna skjorta, som många verkar ha i svart vill jag ha fast i blått, med ett vitt linne under, enkelt.



Just en sådan här cardigan i denna modellen vill jag ha, dock tycker jag att den ser både tung och stor ut.

Nu ska jag fortsätta min jakt efter fina hårspännen som det verkar vara ganska ont om. Jag har fastnat i en ny frisyr/uppsättning. En väldig enkel sådan, men som passar mig toppen, då jag har håret lite sådär naturligt små lockigt. Superfint är det, skönt och inte alls tråkigt!
Sen står IKEA på tur, idag är det en riktig dagdrömmardag, och njutar dag för i morgon ska jag sätta mig ner med kemin. Den SKA bli klar INNAN skolan.

RSS 2.0